Treceți la conținutul principal

Cum trecem strada

Acum vreo două săptămâni am avut nişte treabă prin oraş şi cum vremea nu a fost tocmai bună de plimbăreală am apelat la taxi. Apropo, ştiaţi că în Baia Mare sunt cele mai mari tarife /km din ţară ? 1,99 lei/km ziua! cool, a ? Să revenim. M-am urcat în maşină şi după 100m urma o trecere de pietoni, şi să vedeţi ce minte de bolovan roz poate avea o femeie (nu-s misogin, ci pur realist). Acolo o tipă destul de feşăn îmbrăcată cu doi copii mici vroia să treacă strada, dar era mai preocupată de ferirea bălţii de lângă bordură decât de viaţa ei şi a copiilor. Pur şi simplu a sărit ca o capră peste balta direct pe trecere şi cu copii ăia ţinându-i de mână. Normal, mai bine murim loviţi de maşină şi cu hăinuţele de firmă curate decât să ne asigurăm şi după să traversăm.
La fel am păţit şi dimineaţă când mergeam la liceu, noroc că a fost şoferul atent şi a băgat o frână de aia lungă (era ud drumul şi a cam alunecat maşina vreo 10m), că nu le vedeam bine pe alea două proaste lovite de o maşina cu 80 la oră.
A treia oară cre’că o să fie nasol! :) )

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Fenomenul Circular Halo în România, în jurul Soarelui şi a Lunii

Ieri la amiază şi în timpul serii a apărut pe cer un cerc luminos. Ziua a apărut în jurulSoarelui, dar nu s-a putut vedea foarte bine, au putut fi observate doar două puncte în apropierea Soarelui. Seara, fenomenul s-a văzut foarte bine în multe judeţe ale ţării, cercul formându-se în jurul Lunii. Ei bine din cauza acestor cercuri toţi au început să-şi dea cu părerea: unu a zis că vine sfârşitul lumii, altul că ne invadează extratereştrii, altu că o să ne izbim de un meteorit şi alte prostii vomitate fără cap. Dragi prostuţi, acel fenomen se numeşte Circular Halo şi se produce prin refracţia luminii pe cristalele de gheaţă din atmosferă. La noi s-a produs zilele trecute deoarece a fost foarte frig şi în aer s-au formaţ cristale de gheaţă, nu e nimic periculos şi nici nu vine sfârşitul lumii. Fenomenul Circular Halo in jurul Soarelui:

Fenomenul Circular Halo in jurul Lunii:

Regele cocalarilor băimăreni

Ieri l-am văzut pe regele cocalarilor din Baia Mare. E simpatic, neras şi are un remblăr. Când l-am zărit am vrut să fac o plecăciune, ca să dea Domnul să intre cu maşina într-un stâlp. Daca l-aţi fi văzut, garantat vă dădea o lacrimă pe cur, să încep să vă povestesc. Stătea la volanul unui remblăr ruginit, mâncat de termite şi cu geamurile deschise, toate erau deschise chiar dacă afară erau -6 grade. El era bărbos, cu ochelari de de soare home made adică sticlă afumată prinsă cu sârmă, căciulă tip Axinte şi un fâş de ăla parcă era mascota Michelin. Detaliile ce vi le-am spus nu prea demonstrează că e cocalar, dar AVEA GEMURILE DESCHISE la -6 grade şi în MAŞINĂ SUNAU MANELE PE SISTEM TURBO ÎNGHEŢAT ! i love Baia Mare !

Cum să scrii într-un pub unde se fumează narghilea şi marea majoritate a clienţilor fumează tutun: “Fumatul este INTERZIS!”. Se întâmplă în Baia Mare…

Cum să scrii într-un pub unde se fumează narghilea şi marea majoritate a clienţilor fumează tutun: “Fumatul este INTERZIS!”. Se întâmplă în Baia Mare…